onsdag 16 juli 2014

Rapportfloden och semester

Det har blivit färre inlägg senaste två veckorna och det beror inte på avsaknaden att skriva. Utan det beror på förberedelser inför ledigheten. Ofta tänker man att det ska bli lite lugnt innan semestern, ofta är det tvärtom det blir hektiskt och allt ska vara klart i sista minuten. Så har det varit för mig senaste två veckorna så det ska bli skönt att gå på semester nu på fredag. I och med det så blir inlägg något färre men inte helt uteslutet då inspiration brukar spira där i hängmattan eller där på terrassen. Jag ska se i fall en bolagsanalys kan publiceras eller två.

Vad vi kan konstatera är att börsen är något volatil speciellt under rapportperioden. Ni som redan sitter i era innehav bryr er säkert mindre hur det svänger upp eller ner. Kul är det dock att se hur pengar byter händer och man kan inte undgå att fundera hur en del tänker när dem trycker på köp eller säljknappen. Inte att förväxla med ifrågasättande utan mer av nyfikenhet.

För att nämna något exempel så har Handelsbanken B varit nere i 302 kronor, nu är den uppe i 312 kronor igen. Jag hade hoppats se den under 300 kronor då hade ett köp legat nära till. Lektyr under ledigheten blir One Up on Wall Street samt Common Stocks and Uncommon.

Fortsatt trevlig sommar...

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Nu blev det visst knas. Jag ville säga att även jag satt och hoppades på att få se SHB under 300 kr, men tyvärr inte den här gången.

    Trevlig sommar!

    Mvh
    /Vägen till Frihet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer ny chans bara och ha tålamod : ). Tack detsamma.

      Radera